31.10.2024 - Turizmde Güncel Gelişmeler

Gastronomi sektöründe Parcela TouchDine Kiosk ile dijital dönüşüm

  • GASTRONOMİ
  • 15 Eylül 2024
  • Gastronomi sektöründe Parcela TouchDine Kiosk ile dijital dönüşüm için yorumlar kapalı
  • 20 KEZ OKUNDU
Gastronomi sektöründe Parcela TouchDine Kiosk ile dijital dönüşüm

Parcela, “Akıllı Kargo Otomatı” ile başladığı işletmeden tüketiciye iş modelinin dijital ve teknolojik dönüşümünü, Ar-Ge çalışmalarını tamamladığı ve seri üretimine başladığı “Parcela TouchDine Self-Servis Kiosk” ile “Yeniliğe Dokunun, Lezzeti Yaşayın” mottosuyla devam ettiriyor. Hızla büyüyen ve müşterilerin ihtiyacına karşılık vermekte zorlanan Gastronomi sektörünü dijital dönüşümle yeniden şekillendiriyor.

Pandemi döneminde yaygınlaşan dijital iş modellerinin ülkemizde de hız kesmeden yaygınlaştığını anlatan Canovate Group Parcela Koli Otomasyon Sistemleri AŞ Genel Müdürü Mehmet Ören, şunları söyledi:  “Parcela TouchDine Self-Servis Kiosk uygulaması da, bunun bir uzantısı olarak restoranlarda yerini aldı ve müşteriler tarafından çok sevildi. Nitekim ülkemizde ve yakın coğrafyamızda gastronomi sektöründe oluşan yüksek talebe cevap verecek inovatif bir ürün çok bulunmuyordu. Telekom ve savunma sanayine yüksek teknolojik ürünler sağlayan Canovate Group’un bir iştiraki olan genç ve dijitalleşmenin öncülüğünü yapacak şirketi Parcela, içinde bulunduğu grubun yaklaşık yarım yüzyıllık dijital altyapı tasarımı ve üretim deneyimini işletmecilerden tüketiciye iş modelinde bu kez gastronomi sektöründe yeni fırsatlar yaratmak için kullanmaya karar verdi. Parcela, sektördeki ihtiyacı doğru planlayarak, yüksek üretim kapasitesi sayesinde işletmelere gecikme yaşatmadan ürün sağlayacak, ürünü güvenilir bir şekilde ulaştıracak, sürekliliğini sağlayacak ve arkasına duracaktır. Parcela, gastronomi sektörünün ihtiyaç duyduğu yerli yüksek teknoloji partneridir.” dedi.

ŞUBE CİROSUNUN %60’LARINA VARAN KULLANIM ORANLARI GÖRÜLDÜ
Parcela TouchDine’ın, ileri teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlarla iş dünyasının sürekli değişen ihtiyaçlarına etkili çözümler sunmak üzere geliştirildiğini ifade eden Parcela Genel Müdürü Mehmet Ören, şunları kaydetti:

“Parcela olarak, franchise ve tekil işletmeler için sunduğumuz TouchDine marka Self-Servis Kiosk’umuzla, işletmelerin müşterilerine hızlı, verimli ve kullanıcı dostu çözümler sunarak gastronomi deneyimini yeniden tanımlıyoruz. TouchDine, ülkemizde franchise restoranlara hizmet vermeye başladı ve müşteriler tarafından çok sevildi. Yaptığımız saha ölçümlerinde şube cirosunun %60’larına varan kullanım oranları gördük. Bu da ürünün sağlıklı bir şekilde müşteriyle buluştuğunu, bize ve franchise işletmelere gösterdi. Genç bir nüfusa sahip halkımız, dijitalleşmeye hızlı uyum sağlamaktadır. Bu da, hem bize, hem de işletmelere bu konuda ilerlemek için cesaret vermektedir. Bundan sonra özellikle perakende sektörü başta olmak üzere, otoparklar, eğlence merkezleri gibi dijital dönüşüme uygun alanlar için yeni çalışmalar yürütüyoruz. “Dijital mağazalar” yakın geleceğin en ilgi uyandıran başlıklarından biri olacaktır. Müşteri deneyimini, bir üst noktaya çıkaracak bu yeni teknolojiler hayatı kolaylaştıracaktır.” diye konuştu.

Parcela TouchDine Kiosk’un müşteriye, işletmelere sağladığı avantajlar nelerdir?

A-Sunduğu müşteri deneyimi ile Parcela TouchDine Kiosk;

1-Müşterilere ürün ve menü seçeneklerini kolaylıkla keşfetme ve sipariş verme imkânı sunar. Müşteriler, kullanıcı dostu arayüzle siparişleri hızla tamamlayarak zamandan tasarruf eder. Müşteri memnuniyetini artırır ve uzun kuyrukların önüne geçer.

2-Müşteriler kasa önünde yaşadıkları gerginliği ve kafa karışıklığını yaşamaz kendi tercihlerini kolayca seçebileler. Beğendikleri ürünleri seçebilir, sosları ve ekstra malzemeleri ekleyebilirler. Bu, müşterilerin tam olarak istedikleri ürünü elde etmelerini ve kendilerini özel hissetmelerini sağlar, böylece daha mutlu ve sadık bir müşteri tabanı oluşturulur.

3-Kiosk sistemi, menü, fiyatlar, besin değerleri ve promosyonlar gibi kapsamlı bilgileri sunabilir. Bu, müşterilerin daha bilinçli kararlar vermelerini ve işletmenin sunduğu ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlar.

4-Kiosk sistemi, kredi/banka kartı, mobil cüzdan ve hatta ödeme noktasında teslim alma gibi çeşitli ödeme seçenekleri sunar. Bu, müşterilerin tercih ettikleri ödeme yöntemini seçmelerini ve hızlı bir şekilde siparişlerini tamamlamalarını sağlar. Ayrıca, Kiosk uygulaması ile müşteriler hesaplarını yükleyebilir, puan ve kuponlarını kullanabilirler

B-İşletmeler için sağladığı operasyonel avantajlar ile Parcela TouchDine Kiosk;

1-Masalar arasındaki hizmet süresini azaltarak müşterilerin daha hızlı sipariş vermesini sağlar. Çalışanların sipariş almak için harcadığı zaman önemli ölçüde azalır. Bu da müşterilerin daha kısa bekleme süreleri yaşamasına ve personelin diğer görevlere odaklanmasına olanak tanır.

2-Sipariş alma ve ödeme işlemlerindeki insan hatalarını büyük ölçüde azaltır. Müşteriler doğrudan kendileri sipariş vererek ve ödeme yaparak, garson veya kasiyer kaynaklı yanlışlıkları ve suistimalleri önlerler. Bu da daha doğru işlem kayıtları, daha az iade ve şikâyet anlamına gelir. Böylece işletmeler beklenmedik maliyetlerden de korunur.

3-Dikili Tip, Duvar Tipi ve Masa Üstü modelleri, kompakt ve esnek tasarımı, işletmelerin mevcut alanlarının daha verimli kullanılmasına olanak tanır. Daha fazla oturma alanı veya hizmet noktası oluşturulabilir.

4-Sunduğu veri toplama ve analiz özellikleri, işletmelerin stok ve talep tahminlerini daha doğru yapmasına yardımcı olur. Müşterilerin tercihleri, satış rakamları ve trendler hakkında gerçek zamanlı bilgiler edinen işletmeler, ürün çeşitliliğini ve stoklarını daha etkin yönetebilir. Bu da israf ve kaybın azalmasına, müşteri memnuniyetinin artmasına ve kârlılığın yükselmesine katkı sağlar. Tüm dünyada yiyecek-içecek ve konaklama endüstrisindeki işgücü maliyetleri en yüksek giderlerden biri ve artmaya devam ediyor ve edecek; emek tasarrufu sağlayan teknolojiler üretimden tüketici alışkanlıklarına kadar her alanda hızlı şekilde yayılıyor.

C-Maliyet tasarrufu yönüyle Parcela TouchDine Kiosk;

1-Geleneksel kasiyerlere ihtiyacı azaltarak işgücü giderlerinden tasarruf sağlar.

2-Müşterilerin kendilerinin sipariş vermesini sağlayarak personel ihtiyacını azaltır.

3-Siparişlerin hızla alınması ve doğru işlenmesi ile zaman ve işlem maliyetlerini düşürür.

4-Kompakt tasarımlarıyla daha az yer kaplar ve mekân kullanımından tasarruf sağlar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ